Missa inte det här i Dublin

Dublin

Den irländska kulturen är känd världen över, och det finns inte många plaster där man bättre upplever den än i Dublin. Att åka hit går snabbt och är perfekt att göra över en weekend om man inte föredrar att stanna längre. Här finns en mängd kända pubar, butiker och sevärdheter.

Ta en guidad tur med buss

Oavsett vilken större europeisk stad du besöker kommer du sannolikt att se bussarna som kör runt turister i staden. De är ofta dubbeldäckare och erbjuder ”Hop on Hop off”, det vill säga att du till exempel kan hoppa på vid Guiness Store och gå av vid St. Patricks Cathedral.

Att bara upptäcka en stad genom en dylik tur är kanske inte tillräckligt, men det är ett bra sätt att snabbt ta sig till olika sevärdheter. Dessutom är det bekvämt, samtidigt som många bussar har en guide som berättar om de attraktioner ni åker förbi.

Guinness Store House

Om du är ett fan av öl har du säkerligen redan smakat Guinness. Om du tyckte om den är det ett måste att besöka deras Store House i Dublin. Här kan du gå runt på egen hand och lära dig mer om hur framställningen sker. Du kan även titta på gammal kuriosa, så som reklamaffischer, eller botanisera i presentbutiken.

Du har även möjlighet att testa på riktigt ovanliga smaker. Till exempel kan du smaka en fudge med smak av Guinness – eller varför inte Guinness-senap? Guinness Store House är sju våningar stort, och när du kommer högst upp kan du koppla av med den Guinness som ingår i entrépriset. Passa även på att njuta av den vackra utsikten. Baren är inglasad och ger dig en 360 graders vy över staden.

Ta en pubrunda

De brittiska öarna och städerna, och då inte minst Dublin, är kända för sina pubar och krogar. Väl i Dublin har du god möjlighet att uppleva den brittiska pubkulturen. Det här är något som bör göras, även om man inte är något fan av öl. På pubarna i Dublin har man chans att uppleva irländsk kultur på nära håll.

Alla pubar är dock inte klassiskt irländska. Till exempel finns afrikanska Zanzibar med sitt tema och ryska Pravda. Den bästa pubrundan går sannolikt mellan olika typer av barer i staden.

Shoppa

Många som åker hit uppskattar att göra ett besök på Penneys. Det är ett lågprisvaruhus där det finns goda möjligheter att öra fynd efter fynd. Till exempel hittar du kläder, skor och prylar till hemmet av olika slag och andra billiga nöjen i Dublin kan du läsa om här. Vill du handla mer exklusivt kan du gå till lyxgallerian Brown Thomas, där bland annat finns ett stort utbud av Prada och Louis Vitton.