Hotell New York

Här kan du också boka din flygresa till New York

Boka hotell i New York

Läs om några populära hotell på Manhattan.

Lycka till och ha en trevlig vistelse i New York!


Fler städer

Hotell Wien

Sevärdheter i Uppsala
Sevärdheter i New York

De allra största sevärdheterna i New York hittar man på Manhattan. Manhattan delas upp i tre områden: Downtown, Midtown och Uptown.

Midtown är hjärtat av Manhattan och här ligger de flesta stora varuhusen och skyskraporna. Här finns naturligtvis också ett sjudande nattliv. De flesta turister nöjer sig med att utforska Midtown vid besöket i New York. Gränsen mot Downtown går vid 34th Street där man finner Empire State Building. Den norra gränsen mot Uptown finner man vid 59th Street och Central Park. Om man vill göra det lätt för sig försöker man boka in sig på ett hotell i Midtown. Bor man här så har man nära till det mesta man vill hinna med att se.


New York

Midtown

The Fifth Avenue löper genom Midtown från Empire State Building till Central Park. Det kan vara ett bra tips att vandra uppför denna gata. Här finner man också Rockefeller Center och St Patricks Cathedral. Detta är också en mycket stor shoppinggata och New Yorks mest exklusiva affärer hittar man från the 49th Street upp till Central Park. The Empire State Building är skyskrapornas drottning och den fotograferas varje år av miljoner av turister. Byggnaden är hela 380 meter hög och var länga världens högsta skyskrapa.

I Midtown vid the Fifth Avenue och 42nd Street finner man New York Public Library. Detta bibliotek är ett av världens största och här finns över tio miljoner böcker. Biblioteket är byggt i nyklassicistisk stil och byggdes i början av 1900-talet. Byggnaden är mycket vacker och vaktas av trå stora marmorlejon uppförda av E. C. Potter. Bakom biblioteket ligger Bryant Park som är mycket vacker att besöka på kvällen.

Om man fortsätter sin vandring mot Central Park kommer man till Rockefeller Center vid the 49th, 50th och 51st Street. Denna skyskrapsstad består av 19 byggnader och initiativet till staden togs av John D Rockefeller Jr. De stora skyskraporna byggdes under början av 1900-talet och uppfördes för att skapa ett jättelikt affärscentrum. De 19 byggnaderna är förbundna med varandra via underjordiska gator. På andra sidan om the Fifth Avenue ligger St Patrick’s Cathedral. Detta är Manhattans näst största kyrka och den är romersk-katolsk. Man bör kosta på sig ett besök inne i denna magnifika katedral.

Vid 53rd Street mellan the Fifth och the Sixth Avenue finner man The Museum of Modern Art. Detta är ett av världens förnämsta museer för modern konst och här finns mästerverk av bland andra Picasso, Monet och Matisse.

FN-byggnaden

På the 42nd Street hittar man Förenta Nationernas byggnad. Vi har John D Rockefeller Jr att tacka för att FN byggde sitt imponerande huvudkontor i New York. Den store magnaten skänkte mark och lyckades övertala FN att bygga här. Varje år besöks FN:s huvudkvarter av mängder av turister. Det är här alla länders delegater träffas för att diskutera de stora frågorna och hela området är internationellt. FN-organisationen består av en Generalförsamling och tre FN-råd.

Madison Square Garden och Madison Avenue

I hörnet av the 33rd Street och the 8th Avenue hittar man Madison Square Garden. Här arrangeras årligen mängder av idrottsevenemang och musikfestivaler. Det är här man kan se New York Rangers spela ishockey. Madison Avenue är den mest exklusiva gatan i hela New York. Här finns mängder av exklusiva modebutiker och vill man handla här får man räkna med att det är dyrbara inköp som skall göras. Här finns också många konstgallerier.

Copyright © Hotell Rom
Kontakt