New York nöjen

Nöjen

Något man inte tänker på när man reser till en stor stad är att ha bra vandringsskor med sig, men Manhattan är faktiskt bäst att uppleva till fots. Man kan följa med sightseeingbussar om man vill hinna med att se så mycket som möjligt, men det bästa är nästan att vandra omkring själv och upptäcka staden. När man besöker New York för första gången är det nästan överväldigande och man kan inte riktigt räkna ut var man skall börja och vad man skall hinna med att se. Ett tips kan vara att följa med en båttur runt Manhattan för att bekanta sig med området.

New Yorks hightech-parker

För att lyckas sprida lite ljus ned till marken bland alla skyskrapor anlades en mängd olika små parker eller atrium som de också kallas. De flesta av dessa är idag inbyggda under tak, men de är verkligen mycket speciella. Det allra mest storslagna av dem är kanske Trump Tower som är hela fem våningar högt med ett stort vattenfall. Trump Tower ligger på Fifth Avenue vid 56th Street. Gör gärna ett besök dit. Där finns mängder av affärer och även restauranger.

Som exempel på andra trevliga high-techparker att besöka kan nämnas Ford Foundation, där man nästa känner sig som att man kliver in i djungeln och World Financial Center.

Frihetsgudinnan hittar man ute i Hudson River vid Manhattans södra spets. Det var i slutet av 1800-talet som den gigantiska statyn restes ute på Liberty Island. Statyn hade konstruerats i Frankrike, nedmonterats och skickats över Atlanten som en gåva från Frankrike. Vill man se statyn på närmare håll följer man med någon av båtarna som ständigt tuffar fram och tillbaka mellan Manhattans sydspets och Frihetsgudinnan.

Det man inte kan göra i New York kan man inte heller göra någon annanstans i världen. Staden är enorm och utbudet av nöjen är mycket stort. Kanske har man en god idé om vad man vill göra redan då man bokar sin flygbiljett. Här finns tips om många trevliga utflykter och upplevelser.

Det finns så enormt mycket att göra i en så stor stad som New York. Man får tänka ut vad man kan tycka är de bästa upplevelserna och satsa på att hinna med allt man tänkt sig.

När man besöker New York kan man räkna med att inte få en lugn stund. Här finns så mycket att se och staden bjuder naturligtvis på ett sjudande nattliv. Här finns mer än 2000 restauranger och det största problemet kan vara att välja var man vill förlägga sin middag.

Chinatown och Little Brasil

Om man vill äta på en kinesisk restaurang beger man sig naturligtvis till Chinatown. Det är speciellt på de gator som heter Mott, Bayard och Pell som de flesta berömda kinarestauranger finns. I Chinatown bor mer än etthundratusen kineser och området är som ett litet Peking i New York. Det är mycket spännande att vandra omkring här och det kan vara trevligt att äta lunch på en genuin kinesisk restaurang.

Om man är intresserad av brasiliansk kultur och brasiliansk mat kan man besöka “Little Brasil” för att inta sin middag. Little Brasil hittar man efter the 46th Street mellan 6th och 5th Avenue. I detta område ligger också den svenska kyrkan på 48th Street.

Om man är intresserad av att besöka museer i New York finns allt att välja mellan. Här finns mer än 150 museer. Om man besöker staden under en helg eller inte har så många dagar på sig kan man fokusera på att hinna med de två världsberömda museerna Metropolitan Museum of Art och Museum of Modern Art.